ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЕБСАЙТ
Този уебсайт е с изтекли права. За повее информация влезте в контролният си панел тук.

БългарскиДесет основни грешки в интериорния дизайн

  • 11/03/2016 12:24
  • |
  • 0 коментара
За перфектен интериор е най-добре да се свържете с експерт, но ако сте на принципа „направи си сам“, ето няколко често срещани грешки в интериорния дизайн, за които трябва да внимавате.
1 2

НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ОГЛЕДАЛА

Огледалата в стаята я правят да изглежда много по-просторна. Липсата на огледала или прозорци създава усещането за кутия. Не се чудете дали да закачите декоративно огледало или дори две на стените си. Бъдете креативни. Не само, че стаята ви ще изглежда по-голяма, но и ще я направи по-светла, като отразява светлината.

ПОСТАВЯТЕ КАРТИНИТЕ И СНИМКИТЕ ТВЪРДЕ ВИСОКО НА СТЕНИТЕ

Къде ще сложите произведения на изкуството на стената зависи изцяло от вас. Това обаче, което трябва да се спазва, като правило е да имате предвид колко са високи хората, които ще ги наблюдават. Ако са сложени твърде ниско, гостите ви могат да си тръгнат с болки в гърба, а ако е твърде високо  може дори да не ги забележат. Височината на снимките или картините също така ще зададе формата на стената, като я прави да изглежда по-висока или по-широка.

НЕ СИ ДАВАТЕ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ЗА ЦЯЛОСТНИЯ ДИЗАЙНЕРСКИ ПРОЦЕС

Процесът по дизайна на помещение не е спринт към финала. Ефектният интериорен дизайн изисква добро планиране и организация. Ако твърде много прибързате, може да се окаже, че в крайна сметка, решенията, които сте взели водят до нежелан ефект. Бъдете внимателни и обмисляйте спокойно всяка крачка.

ПРЕНЕБРЕГВАТЕ РАСТИТЕЛНОСТТА

Един от най-добрите начини да подобрите усещането за дадено помещение е като добавите едно-две растения. Внасянето на зеленина създава усещане за свежест, а с точните растения ще имате и естествен пречиствател на въздуха.

НЕ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА АКУСТИКАТА

Как организирате акустиката в стаята може да бъде едно от най-трудните решения. Това най-вече се отнася до кино салони и увеселителни помещения. От особено голямо значение е звукът при прожекцията на филм. Не използвайте твърде много твърди повърхности в салона, защото те резонират звуците, което е неприятно за слуха ви. Омекотете звука с килими и меки дивани. Дървените подове изглеждат чудесно в останалата част на жилището, но в този случай не са много добро решение. Ще се изненадате колко е важна акустиката в помещенията.

КУПУВАТЕ МЕБЕЛИ БЕЗ ПЪРВО ДА СТЕ ВЗЕЛИ РАЗМЕРИ НА ПОМЕЩЕНИЕТО

Мебели с неподходящо големи размери ще направят помещенията да изглеждат малки и претрупани. Няма нищо лошо в големите мебели, ако помещението може да ги поеме. При използването на по-дребни мебели (особено, като се има предвид съвременното строителство), пространството се „отваря“ и създава усещането за простор и уют. Обърнете внимание дали избраните от Вас мебели могат да минат през вратите. 

ПРЕТОВАРВАТЕ ПОМЕЩЕНИЕТО С МЕБЕЛИ

Има разбиране, че спалнята ви отразява душевното ви състояние. Стая, която е препълнена с масички за кафе, кушетки, табуретки или каквото и да е друго създават усещането за „претовареност“. Внимавайте да не поставяте мебели по естествените ходови линии в помещението. Отървете се от желанието да запълните всяко свободно пространство.

КООРДИНАЦИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ

Разцветката на дадено помещение е не просто избор на боя за стените. Оттенъците и отблясъците от мебелите до голяма степен ще се повлияят на настроението в помещението. Въздържайте се да използвате само един цвят. Например, ако желаете да имате червена стая, не прилагайте само един нюанс червено на всички стени. Добавете и контрастни цветове, разиграйте различни нюанси на един и същи цвят.

ЛОШО ОСВЕТЛЕНИЕ

Всеки проект може да изглежда добре в мрака. Какво се случва обаче, когато се включват светлините? Докато проектирате вътрешното си пространство, не забравяйте да имате предвид един от най-важните му елементи- осветлението. Ще откриете, че осветлението може да направи един проект изключително успешен или да го провали. Светлината- това е емоцията на стаята. Със сигурност няма да ви се иска да се намирате в прекалено осветена стая, но същевременно твърде оскъдното осветление може да създаде потискащо усещане. Има огромен избор от осветителни тела, не се колебайте да проучите всички варианти.

КУПУВАТЕ БОЯТА ПРЕДИ МЕБЕЛИТЕ

Разцветката на помещението винаги е най-важното решение в процеса на проектиране на интериорното пространство. Не прибързвайте с избора му. Боята е не само най-трудна за избиране, но също така е и най-трудно променимият избор. Маса или диван лесно могат да бъдат сменени, което със сигурност не се отнася за цвета по стените Ви. Ние съветваме първо да изберете аксесоарите и меката мебел, да вземете мостра от платовете и да подберете боя, която да им пасва най-добре. Ще откриете, че да комбинирате боята към мебелите е много по-лесно, отколкото мебелите към боята.

Източник снимки: интернет

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:


 

За Контакт:

Арей Груп  ЕООД

    гр. Пловдив, ул. Победа №31 

    ет. 2, офис №5

   Тел.: +359 876 03 63 63

   Email:  array.visuals@gmail.com