ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЕБСАЙТ
Този уебсайт е с изтекли права. За повее информация влезте в контролният си панел тук.

БългарскиИдеи за декориране на малкия балкон

  • 05/04/2016 11:58
  • |
  • 0 коментара
Ако и вие сте от хората, които мечтаят за повече балконско пространство, можете да намерите успокоение във факта, че не сте единствени. Огромните, съвременни жилищни комплекси предлагат все по-малки тераси и открито пространство.
1

Всичко се свежда до растенията


          Ключът към неотразимото балконско пространство- това са растенията. Няма нищо лошо в изцяло голия балкон, но все пак ако се внесе растителност, той  ще има елемент на естествена красота, който ще създаде усещането за прекарано време сред природата. В приложените снимки ще забележите, че растенията в саксия не само създават възможност на усамотение, но и провокират сетивата с цвят и аромат.

   

     Понякога само няколко внимателно подбрани растения могат да създадат много положителна промяна. В пространството изградено в марокански стил, което може да видите по-долу има прекрасно портокалово дръвче, което трансформира каменната стена в истинско платно на художник.

          Знаете ли, че можете да приложите същите детайли от дизайна на двора във вашия балкон? В модерното, открито пространство представено в следващата снимка виждаме сукулентни растения аранжирани в интересни конфигурации. Забележете как сандъчетата са подредени покрай прозореца, така че обитателите на дома да могат да им се наслаждават и отвътре.

         Помнете, че всеки детайл е от значение. Не се отчайвайте, че нямате леха в двора и няма да можете да се наслаждавате на ароматни цветове. Третирайте всяко контейнерче с растения, сякаш е леха. Ако се загледате по-отблизо в горната снимка, ще видите множество внимателно подбрани цветя, засадени в стратегически поставени кашпи. Всъщност всеки съд с растителност е по свое му  различен от останалите, а това създава разнообразие и дълбочина.

               Точно, както има голям заряд в комбинацията от различни цветове, така има и в монохромността. Следващият малък балкон представя интересно решение изцяло в червено - от висящите фенери до цветовете на растенията по продължението на стените. 


Удобно място за сядане


         След като подредите растенията по местата им какво се случва с останалата част от пространството ви? Не бихте ли желали да прекарвате пълноценно време във вашия собствен балконски оазис? Ако е така със сигурност ще имате нужда от място за сядане, за да се отпуснете и да релаксирате напълно. Ако сте ограничени финансово, не се притеснявайте, че добрите градински мебели задължително са много скъпи. Има много интересни и креативни варианти, които са направени от рециклирани материали- палети, стари пластмасови касетки и всичко, което въображението ви може да превърне в седална мебел.

          Ако балконското ви пространство има една идея повечко място, бихте могли да сместите маса и столове за хранене. И защо не? Кой не би желал да си хапва вкусна храна и да отпива от освежителна напитка на този прекрасен балкон в средиземноморски стил.

     

           Значителна част от дизайна на балкона включва изясняване на приоритетите ви.  Когато се касае до най-малките пространства понякога трябва да се вземат крути решения. Дали приоритет ще са ви растенията, дали предпочитате да имате място за сядане, от където да се наслаждавате на гледката или пък желаете да имате конкретно място за вечеря. Не се колебайте да запълните терасата си с  нещата, които обичате. Например, масата и столовете по-долу може да са разположени на много тясно пространство, но пък си заслужават. Като допълнение, вградените контейнери за цветя позволяват на обитателите да се насладят на известна зеленина.

          Има място и за изчистените форми на балкона. Ако всичко, което желаете е тихо местенце с красива гледка, на която да се наслаждавате с приятели или любим човек, не е необходимо да претоварвате пространството с вещи. Забележете шикозната елегантност на този балкон в Маями. Двата бели, модерни стола са отлично продължение на изцяло белия интериор.

          Ще се изненадате и колко много можете да поберете на балкона си. На снимката може да видите как са поместени два удобни стола за четене, масичка за напитки  и няколко саксии с цветя.

   Не подценявайте мястото за сядане на балкона. Оставете центъра на пространството отворен, за да се създаде усещане за пространство, но същевременно поставете пейка до една от стените, за да имате своето кътче за сядане, от което можете да се любувате на гледката.


Проектиране на пространството


         Завършваме статията си, като ви напомняме, че когато става въпрос за дизайн на открито , задълбоченото проектиране може да ви бъде от голяма полза. Не бързайте, дайте си време да изградите в съзнанието си мечтаното балконско пространство. Планирайте основните точки, като мебели за сядане, растителност и цветова гама, която бихте желали да приложите.

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:


 

За Контакт:

Арей Груп  ЕООД

    гр. Пловдив, ул. Победа №31 

    ет. 2, офис №5

   Тел.: +359 876 03 63 63

   Email:  array.visuals@gmail.com