ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЕБСАЙТ
Този уебсайт е с изтекли права. За повее информация влезте в контролният си панел тук.

БългарскиЩо е то „ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР“

  • 08/03/2016 17:40
  • |
  • 0 коментара
Много хората ни питат какво точно включват услугите на интериорния дизайнер. Именно този въпрос ни мотивира да напишем тази кратка, но същевременно изключително полезна статия.
1

Често, обръщайки се към интериорен дизайнер, клиентите се питат точно какво включват услугите му. Отговорът е, че интериорният дизайнер се занимава по-скоро с планирането, функционалния дизайн и ползотворната употреба на вътрешното пространство, отколкото само неговата декорация. Интериорният дизайнер може да поеме проекти, които включват организиране на  пространствата в рамките на сградата, както и проекти, които изискват познаване на технически изисквания, като: позициониране на прозорците и вратите, акустиката и осветлението в помещението. Въпреки, че дизайнерът може да разработи проекта за интериора, той няма право да определя къде трябва да има носещи стени или конструкции. В това отношение той се съобразява изцяло с архитектурния проект. Именно поради тази причина дизайнерът почти винаги работи в колаборация с архитекти, инженери и конструктори. 

Интериорният дизайнер трябва да е с високо ниво на професионализъм, за да създаде пространство, което е функционално, безопасно, естетически издържано и същевременно да отговаря на всички инженерни и нормативни изисквания. Ето защо тази професия е много повече от подбор на цветове, текстури и материали. Много внимателно трябва да се вземат предвид строителната документация, здравните норми, нормите за безопасност, специфичните изисквания на сградите в зависимост от тяхната функция.

След като даден интериорен проект бъде одобрен от инвеститора, следва втората част от задълженията на интериорния дизайнер, а именно управлението и координацията на всички необходими СМР за осъществяването на проекта- прекарване или корекции по електричество, водопровод и канализация. Организиране на доставката и монтажът на мебелите. Някои интериорни дизайнери предпочитат да се специализират в определена сфера на интериорния дизайн. Тези сфери биват: жилищен дизайн, дизайн на търговски площи, дизайн на медицински заведения, дизайн на сгради с административна насоченост и много други.

Професията на интериорния дизайнер е относително нова и непрекъснато развиваща се. Тя не е просто артистична самоцел на дизайнера, а по-скоро изисква дълбоки познания за всеки аспект на живота. Само така може да се изгради професионално усещане за това, как да се изградят вътрешни пространства, които да правят живота на обитателите си по-функционален и по-красив.

Източник снимки : Интернет

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност:


 

За Контакт:

Арей Груп  ЕООД

    гр. Пловдив, ул. Победа №31 

    ет. 2, офис №5

   Тел.: +359 876 03 63 63

   Email:  array.visuals@gmail.com